TAC toernooi 2024

TAC toernooi 2024

16 november 2024

Op zaterdag 16 november organiseert Spelgroep Phoenix tijdens de reguliere speldag ook weer een TAC-toernooi op de locatie in Leiden (adres in de zijbalk hiernaast).

Het toernooi zal beginnen om 12.00 uur en we verwachten dat het rond 18.00 uur afgelopen zal zijn. Inschrijven gaat per team d.m.v. onderstaand aanmeldformulier.

Helaas hebben wij niet genoeg TAC borden om iedereen tegelijk te kunnen laten spelen, daarom de dringende oproep: heb je een bord thuis, zou je deze dan willen meenemen? 

 

 

In 2023 is het toernooi glansrijk gewonnen door Paul en Catelijne, wie neemt de beker dit jaar mee naar huis?

Zoals gezegd er is die dag ook gewoon een speldag dus wie geen TAC wil spelen kan gewoon komen om de deelnemers aan te moedigen of zelf een ander spel te spelen.

Ken je geen TAC? Doe een keer mee op een gewone spelavond, je leert het snel.

  • Er wordt gespeeld met een Zwitsers toernooisysteem over vier rondes (de duo’s met de meeste toernooipunten tot dat moment spelen tegen elkaar). Als twee duo’s eerder tegen elkaar hebben gespeeld komen zij niet opnieuw tegen elkaar te spelen.
  • Een spel duurt maximaal 75 minuten. Daarna wordt de hand uitgespeeld maar er wordt niet opnieuw gedeeld.
  • Een partij levert een duo de volgende toernooipunten op:  zoveel punten als er kogels in het huis zijn plus bonuspunten. Winst levert twee bonuspunten op; gelijk spel (bij eindigen op tijd) levert één bonuspunt op.
  • De einduitslag wordt bepaald op:
    1 – toernooipunten; bij een gelijke stand in toernooipunten tussen twee duo’s telt het onderlinge resultaat en anders weerstandspunten; bij een gelijke stand tussen meer dan twee duo’s eindigt het duo met de meeste weerstandspunten hoger.
    2 – weerstandspunten: de som van de toernooipunten van de tegenstanders waarvan is gewonnen plus de helft van de toernooipunten van de tegenstanders waartegen gelijk is gespeeld.

De vier rondes spelen we
12:15-13:30 uur

13:40-14:55 uur

15:05-16:20 uur

16:30-17:45 uur

Als in een ronde alle partijen binnen de 75 minuten met winst worden afgesloten, kunnen de daaropvolgende rondes eerder gespeeld worden.

Aan deelname aan het toernooi zijn geen extra kosten verbonden, je betaalt alleen € 4,- entree voor de speldag, donateurs hebben gratis toegang.

Er wordt gespeeld met de officiële regels va het spel, met uitzondering dat het spel na 75 minuten geen nieuwe ronde start. Zie reglement.

Nederlands (PDF)
English (PDF)
more… 

Zoals gezegd er is die dag ook gewoon een speldag dus wie geen TAC wil spelen kan gewoon komen om de deelnemers aan te moedigen of zelf een ander spel te spelen.

Ken je geen TAC? Doe een keer mee op een gewone spelavond, je leert het snel.

Met onderstaand formulier kun je jouw team aanmelden. Let op: teams bestaan altijd uit twee personen, je kunt je niet als solo-speler opgeven. Zoek je nog een medespeler? Vraag eens rond op een spelavond of in de app-groep!