Tamara Bakker

Na alle talentenjachten op televisie een spel over bands, solocarrières en verkoopcijfers. Maar scoort het ook als spel?

De spelers zijn manager van een band. Allereerst moeten artiesten worden ingehuurd. Elke artiest heeft een waarde voor de verkoopcijfers en één of meer speciale eigenschappen. Daarna moet er een hit worden gecomponeerd door twee platentegels te pakken. Deze twee platentegels kunnen de verkoopcijfers beïnvloeden en de band geld of fans bezorgen. Tenslotte worden elke ronde punten gegeven voor de hoogste verkoopcijfers en verlaten te populaire artiesten hun band voor een solocarrière.

Roem en blingbling
Met geld kan de speler voor een artiest luxe spullen kopen. Maar let op: als deze artiest de band verlaat, neemt hij zijn spullen mee. Fans leveren  aan het einde van het spel nog een leuke bonus op. Tevens zijn er aan het van het spel bonuspunten voor vrouwelijke charme voor de band met de meeste vrouwelijke artiesten.

Conclusie
In Let’s start a band passen thema en spel naadloos bij elkaar. De te componeren hits leveren geinige  titels van hits op via een mechanisme dat doet denken aan het Advertentiespel. Helaas is het spel te geluksafhankelijk, omdat de keuze aan hits en artiesten te klein is, met name voor de speler die als laatste aan de beurt is. 

Pluspunten: goede aansluiting spel en thema, leuke gimmicks
Minpunt: (te) geluksafhankelijk
Waardering: 6
Auteur: Thomas Jansen
Uitgever: Elven Ear Games
Aantal spelers: 2-4 spelers
Speelduur: 60 minuten
BGG: Link

Deze recensie werd eerder in Spel! gepubliceerd.