RevoltaaA

Tamara Bakker

Winnen de badeendjes of de robots? Dat heb je deels zelf in de hand!

Kaarten spelen

Elke speler heeft 11 kaarten op hand. Op elke kaart staat een robot of een badeendje en een waarde van 0 tot en met 5. Eerst wordt de bovenste kaart van de neutrale stapel omgedraaid. Vervolgens spelen alle spelers dicht een kaart uit die tegelijk wordt omgedraaid. De factie met de hoogste totale waarde wint de slag. Degene die van deze factie de laagste kaart heeft gespeeld, krijgt de slag. Deze speler legt de slag open voor zich neer, met de winnende factie boven.

Zolang nog geen enkele factie vijf slagen heeft gewonnen, gaat het spel verder. Als één factie vijf slagen heeft gewonnen, dan heeft die factie gewonnen en worden de punten verdeeld. Alleen kaarten van de winnende factie tellen. Elke slag die je hebt verzameld van de winnende factie, telt als één punt. Bovendien tellen alle handkaarten van die factie als één punt.

Conclusie

In RevoltaaA moet je balanceren tussen enerzijds veel kaarten van één kleur in je hand overhouden en anderzijds ervoor zorgen dat die kleur uiteindelijk wint. Helaas blijkt in de praktijk het spel erg random te zijn. Je hebt te weinig sturing, waardoor het niet blijft boeien. Jammer, ik had er meer van verwacht.

Waardering: 6

Auteur: Reiner Knizia

Uitgever: Play this one

Aantal spelers: 3-5 spelers

Speelduur: 15 minuten

BGG-score: 5,6

Pluspunt: Kort tussendoortje

Minpunt: Te random

 

Deze recensie verscheen eerder in het blad Spel! van Ducosim

20.png