Stingy

Tamara Bakker

Spelers kruipen in de rol van piraten die een kostbare buit verdelen. Maar pas op: als jij bij een medespeler steelt, dan neemt hij wraak.

Revenche…

Er zijn in totaal 5 verschillende schatten te verdelen in 6 kleuren. De schatten liggen dicht in het midden van de tafel. De speler die aan de beurt is, moet één setje schatten van één van zijn medespelers jatten. Hoe meer dezelfde kaarten in het setje, hoe waardevoller de buit.

Maar nu komt het: de medespeler mag vervolgens wraak nemen: hij mag voor dezelfde waarde aan punten terug jatten bij die speler! En daarbij hoeft hij zich niet te beperken tot één soort schat, maar mag hij verschillende soorten schatten terug jatten. Er zijn twee beperkingen: de totale waarde van zijn wraak is gelijk zijn aan wat er bij hem is gejat en hij mag setjes niet opbreken. Alleen als hij niet voor een gelijke waarde kan terug stelen, mag hij voor een hogere of voor een lagere waarde terugpakken.

Na de wraakactie trekt de actieve speler één of twee kaartjes uit de voorraad. Zodra de voorraad op is, wordt de laatste ronde gespeeld.

Conclusie

Met het jatten en wraak nemen is Stingy een leuk, interactief spel waarmee je je ruim een half uur prima kunt vermaken.

Waardering: 7

Auteur: Reiner Knizia

Uitgever: Play this one

Aantal spelers: 2-6 spelers

Speelduur: 30 minuten

BGG-score: 5,7 (9471)

Kort en bondig: Interactief, kort spel.

 

Deze recensie verscheen eerder in het blad Spel! van Ducosim