Deze nieuwsbrief is een stuk langer dan gewend. Er is nogal wat nieuws, dus lees alles even goed door.

In deze nieuwsbrief:

  1. Speldag 9 september Leiden
  2. Bestuurswissel – bestuurslid gezocht
  3. Oproep Demo-ers Ducosim 23 september
  4. Spelkorting voor donateurs
  5. Inschrijving Spelweekend februari 2018
  6. Spellenveiling 30 augustus – 5 september
  7. Evenementen op Facebook

1) Speldag 9 september

Op 9 september aanstaande organiseert Spelgroep Phoenix weer een speldag. De speldag is op onze locatie van Stichting Radius, Rosmolen 6, Leiden (ingang aan de Stellingmolen bij de bibliotheek). Iedereen is welkom van 12:00 tot 24:00. Zoals altijd de mogelijkheid om eten te bestellen. Deze speldag hebben we ook weer een "Spel in het Zonnetje" dat speciale aandacht krijgt: Droomhuis van Chronicle Games. De uitgever zal hiervan aanwezig zijn om het spel uit te leggen. Ook is het spel te koop. 

2)Bestuurswissel - bestuurslid gezocht
Per 1 januari zal onze huidige voorzitter Bart Spee ophouden met het bestuur. Dit betekent dat we opnieuw op zoek zijn naar een nieuw bestuurslid. Aangezien de overige bestuursleden allemaal van de groep uit Leiden komen, zoeken we bij voorkeur iemand uit Capelle a/d IJssel. Is er een Capellenaar die zich geroepen voelt om het bestuur te komen versterken? Zo ja, stuur dan een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek een van de bestuursleden aan op een spelavond.

3) Demo-ers gezocht voor Ducosim op 23 september

Op 23 september is de volgende Ducosim beurs. Natuurlijk willen we graag als Phoenix weer aanwezig zijn met een demoteam.  De spellen die we mee willen nemen zijn: Railroad Revolution, Inis, Da Yuhne, Lorenzo il Magnifico, Fields of Green, Kanagawa en Red7. Het ligt een beetje aan de vrijwilligers welke spellen er precies van deze meegaan.

De vrijwilligers krijgen vanaf nu ook een dagvergoeding van Phoenix voor de demo op Ducosim. Dit is 25 Euro voor de hele dag. Indien je maar een deel van de dag demo-ed, krijg je de vergoeding naar rato. Dit is naast de reiskostenvergoeding.

Wie gaat er dit meer mee?

Aanmelden als vrijwilliger kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als reactie op het topic in het forum of als reactie op deze nieuwsbrief.

4) Spelkorting voor donateurs

In de vorige nieuwsbrief hebben we vermeld dat de korting voor Phoenix-donateurs bij The GameFreak niet langer geldig is. Maar als bestuur hebben we niet stilgezeten.

We hebben voor donateurskorting geregeld bij de volgende bevriende spellenwinkels:

Spellenhuis Den Haag, Zoutmanstraat 94, 2518 GT, Den Haag

Spellenhuis Haarlem, Kruisweg 60, 2011 LE, Haarlem

De Tafelridder, Oude Herengracht 11A, 2312 LN Leiden

Je krijgt bij deze winkels 10% korting aan de kassa op vertoon van je donateurskaart. Dus neem wel je donateurskaart mee!

Indien je via het internet wilt bestellen, kan je contact opnemen met het bestuur. We kunnen dan wellicht iets voor je regelen. Ivm verzendkosten adviseren we in dat geval bestellingen te combineren.

5) Inschrijving Spelweekend februari 2018

Per 1 september begint de inschrijving voor het spelweekend van februari 2018. Dit weekend zal van 9-12 februari zijn. Je krijgt een aparte mail voor de inschrijving. De inschrijving zal lopen van 1 t/m 7 september.

Tevens hebben we het volgende spelweekend gepland, namelijk in het hemelvaartweekend, van 10 tot 13 mei. Dus een extra lang weekend met extra veel spelplezier!

Graag horen we van iedereen of via het forum, of via de mail of inschrijving of ze interesse in dit weekend hebben. De inschrijving zal pas later plaatsvinden, maar we willen wel graag weten of we genoeg deelnemers hebben voor dit weekend. Dus heb je interesse, geef dit aan! Anders is er kans dat het niet doorgaat.

6) Spellenveiling

Dit weekend zal iedereen de mail met de spellenveiling ontvangen. Deze loopt van woensdag 30 augustus 12:00 tot dinsdag 5 september 12:00. Alleen biedingen binnen deze tijd worden meegenomen. Graag biedingen naar het e-mail adres phoenix.spellenveiling@gmail.com. Vergeet niet te bieden indien je interesse hebt. Meer over de veiling lees je hier.

7) Evenementen op Facebook

Meerdere van onze bezoekers zitten ook op Facebook. Waarschijnlijk hebben jullie al gemerkt dat de spelavonden vaak ook als evenementen zijn aangemaakt. We willen jullie vragen om bij deze evenementen aan te geven of jullie gaan en/of in te checken. Dit is namelijk gratis reclame voor Phoenix en op deze manier hopen we ook nieuwe spelers te trekken.