Beste spellenliefhebber,


In deze nieuwsbrief:
1) Speldag 27 mei Leiden
2) Skye toernooi met Het Duivelsei op 31 mei
3) Spelweekend Juni 2017
4) Demo Autisme Café op vrijdag 30 juni
5) Roleplaying met Phoenix
6) Met Phoenix naar Essen
7) Spelcollecties Leiden en Capelle op de website


1) Speldag 27 mei
Op 27 mei aanstaande organiseert Spelgroep Phoenix weer een speldag. De speldag is onze lokatie in Leiden: Rosmolen 6, 2317 SJ, Leiden (ingang aan de Stellingmolen tegenover de bibliotheek). Iedereen is welkom van 12:00 tot 24:00. Zoals altijd de mogelijkheid om eten te bestellen. Ook zal er weer koffie en thee te koop zijn, en fris en bier zolang de voorraad strekt. Het is altijd toegestaan om je eigen drankjes mee te nemen. Toegang €2,- , donateurs van Phoenix gratis.
Deze speldag hebben we ook weer een "Spel in het Zonnetje" dat speciale aandacht krijgt: Potion Explosion van 999 Games. Er zal hiervoor een tafel en uitlegger aanwezig zijn.


2) Skye toernooi met Het Duivelsei op 31 mei
Woensdagavond 31 mei willen we met een grote groep naar het Duivelsei om het daar tegen hen op te nemen in een toernooi met het spel Skye.
Iedereen speelt voor zichzelf uiteraard, maar het zou toch mooi zijn als iemand van Phoenix de eerste prijs wint?
Wie heeft er zin om mee te gaan? Inloop/inschrijvingen om 20.00 en we beginnen om 20.30 uur. Locatie is bij de Tafelridder in Leiden: Oude Herengracht 11A, 2312 LN Leiden


3)Spelweekend Juni 2017
Er zijn nog slaapplaatsen voor het spelweekend van 9-12 juni. Het gaat om 4 slaapplaatsen. De dagplaatsen zijn allemaal al vol.  Heb je interesse om mee te gaan, stuur dan een mailtje naar spelweekend@spelgroepphoenix.nl. De kosten van dit spelweekend zijn wederom 100 Euro. Op zaterdagavond zal er bij goed weer een barbeque worden georganiseerd.

4) Demo-ers gezocht voor spelavond bij Autisme café op 30 juni
We hebben ook van Mensenwerk Autisme het verzoek gekregen om daar een keer een demo/spelavond te organiseren.  De datum hiervoor is vrijdag 30 juni 2017. De demo zal plaatsvinden in een autisme café in Bodegraven, waar mensenwerk autisme 1 keer per maand elkaar kunnen ontmoeten. Het gaat hier om een groep hoog-functionerende autisten die het leuk vinden om nieuwe dingen te leren kennen. We zoeken nog 1 of 2 vrijwilligers voor deze demo.
Aanmelden als vrijwilliger kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of als reactie op deze nieuwsbrief.


5) Roleplaying met Phoenix
Als Spelgroep Phoenix staan we voor het bordspel en daar hoort ook Roleplaying bij (niet te verwarren met LARP: life roleplaying).
Bij genoeg animo willen we een keer een proefsessie Roleplaying organiseren. Dit zal dan in samenwerking zijn met o.a. Bob (wel bekend van Phoenix) en een aantal andere oud-Phoenix gedienden die zelf een Roleplaying groepje hebben opgezet.
Er is op het forum een topic waarop mensen hun interesse hiervoor kunnen aangeven. Ook kan dit via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een repy op deze nieuwsbrief.


6) Met Phoenix naar Essen
In onze eerste nieuwsbrief van dit jaar hebben we vermeld dat we zouden gaan peilen of er mensen geinteresseerd zijn om met Phoenix naar Essen te gaan. Tot dusver zijn er te weinig reacties binnengekomen om het centraal via Phoenix te regelen. We hebben echter wel een alternatief voor diegene die graag samen zouden gaan en nog reisgenoten zoeken. Mocht je daar interesse in hebben, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek Maarten even aan op een spelavond.


7) Spelcollecties Leiden en Capelle op de website
Er schijnt nogal eens verwarring te zijn over waar onze spelcollecties te vinden zijn. Daarom bij deze een herinnering. Op de home pagina van onze website staan links naar BGG. Deze links leiden rechtstreeks naar de collecties van zowel Capelle als Leiden op BGG. Er is ook een link van beide lokaties waarbij gezien kan worden wat recentelijk gespeeld is. Bij deze ook nog even de directe links:
Voor Leiden:
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/Phoenix071?own=1&subtype=boardgame&ff=1
Voor Capelle:
https://www.boardgamegeek.com/collection/user/Phoenix010?own=1&subtype=boardgame&ff=1

14.png