Beste spelliefhebber,


In deze nieuwsbrief:
1)      Speldag 13 oktober
2)      Bestuurswissel
3)      Vooraankondiging inschrijven Speelweekeinde februari
4)      Enquête voor aanschaf nieuwe spellen op Spiel
5)      Nieuwe spellen in de collectie


1             Speldag 13 oktober
Op 13 oktober aanstaande organiseert Spelgroep Phoenix de speldag. De speldag is op onze locatie in Capelle aan den IJssel: Het Klavier, Gong 4, 2907GG Capelle aan den IJssel. Iedereen is welkom van 12:00 tot 24:00. Kosten zijn 2,00 Euro per bezoeker, donateurs gratis. Zoals altijd de mogelijkheid om eten te bestellen.

Voorafgaand aan de speldag is er de mogelijkheid voor bezoekers en donateurs om vragen te stellen en/of overleg te hebben met leden van het bestuur en de SAR. Dit zal van 11:30 tot 12:00 duren. Let wel, dit overleg zal alleen plaats vinden als we echt een onderwerp hebben of vragen krijgen van bezoekers/donateurs. Dus heb je een vraag of iets wat je wilt bespreken, mail dit dan uiterlijk op woensdag 10 oktober naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Te denken valt aan vragen over de locatie, de spelcollectie en andere dingen die met Phoenix te maken hebben.


2             Bestuurswissel
Het bestuur is er in geslaagd om de twee vacante positie met ingang van 2019 op te vullen met twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. Dit zijn Anke van den Ban en André Ouwehand. Zij zullen Saskia Jansen en Maarten Ronteltap opvolgen.


3             Vooraankondiging inschrijven Speelweekenden 2019
Van 1 t/m 8 november 2018 vinden de inschrijvingen plaats voor de spelweekenden in 2019. Deze weekenden zijn dit jaar van 8 t/m 11 februari en van 24 t/m 27 mei 2019. Zet ze meteen in je agenda! Je krijgt een aparte mail met een inschrijfformulier die je dan digitaal kan invullen en terugsturen.

Heb je deze email niet vóór 28 oktober ontvangen en wil je wel mee met één of beide weekenden, laat dit dan aan ons weten via het emailadres spelweekend@spelgroepphoenix.nl


4    Enquête voor aanschaf nieuwe spellen op Spiel
Spiel staat voor de deur en daarin zullen er door Phoenix nieuwe spellen aangeschaft worden. Jullie hebben natuurlijk al lang op boardgamegeek gekeken wat er allemaal weer aan gedrukt karton gaat uitkomen wat de naam spel waardig is te dragen. Daarom zal er een mail naar de donateurs gestuurd worden met een enquête waarin je aan kan geven welk voorgeselecteerd spel er zeker gekocht moet worden.  De voorselectie is gedaan door onze enthousiaste en bevlogen spelexperts. De uitkomst van deze enquête wordt door de spelexperts meegenomen in de uiteindelijke beslissing.

Voor suggesties aan de spelexperts kun je een mail sturen aan spelexperts@spelgroepphoenix.nl. Maar vanwege de Spiel drukte kan het zijn dat niet alle mail wordt gelezen. We vragen daarvoor begrip.


5              Nieuwe spellen in de collectie
Er zijn een aantal nieuwe spellen in de collectie gekomen:

In Leiden zijn dit:
Altiplano, Gaia Project, Vijf Augurken,.


In Capelle a/d IJssel zijn dit:
Cacao, Memoarrr!, The Mind, Sundae Split, Illusion, Imperial Settlers uitbreiding Azteken


Verder zijn de volgende spellen van Leiden naar Capelle a/d IJssel verhuist:
Acquire. Alhambra,  Carabande, Dynasties, Majesty, Pittige Pepers, Railroad Tycoon, Upstream