In 2019 bestaat Stichting Spelgroep Phoenix 15 jaar. Vanwege die gelegenheid heeft het (nieuwe) bestuur besloten het logo en daarmee ook de huisstijl van Phoenix te vernieuwen. Beiden werden gepresenteerd op de druk bezochte oud-en nieuw speldag in Leiden op 31 december 2018.

Dit jaar starten we ook met de bouw van een nieuwe website in de nieuwe huisstijl. 

We wensen iedereen een fantastisch speljaar 2019 en hou de website en onze facebookpagina in de gaten voor alle (lustrum) activiteiten.

Phoenix is ook actief op social media:

Facebook

Meetup

We hebben ook per locatie een Whatsapp groep.

Ook lid worden van de Whatsapp groep? Stuur een mailtje met je telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geef ook even aan of je in de Leiden groep, Capelle groep of beiden wil :-)

Op 16 april orgeniseert Spelgroep Phoenix weer een lange speldag. De speldag is ditmaal op onze lokatie in Capelle a/d Ijssel: 't Klavier 4, Capelle a/d Ijssel. De speldag loopt van 12:00 tot 24:00. Maar iedereen is welkom om te komen en te gaan wanneer men wil. Er zal weer voor de mogelijkheid van mee eten gezorgd worden.

Op deze speldag is er ook weer de mogelijkheid om mee te doen met het Open Toernooi van 999 Games. Ditmaal staat het spel "In de voetsporen van Marco Polo" centraal. Voor deelname aan dit toernooi moet men zich van tevoren opgeven. Dit kan gedaan worden door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kom langs en speel mee!

Zaterdag 9 juli organiseert Spelgroep Phoenix wederom een speciale Mega Civilization dag in Leiden. Dit prachtige beschavingsspel kan met maximaal 18 personen gespeeld worden.

Als je het spel nog niet (helemaal) kent is dat geen probleem, er zullen genoeg mensen aanwezig zijn die de regels kennen en kunnen uitleggen. Het is wel handig je van tevoren in te lezen, op boardgamegeek is er veel informatie te vinden over het spel.

Speellocatie is onze gebruikelijke ruimte aan de Rosmolen in de Merenwijk in Leiden. Inloop vanaf 9 uur, we willen uiterlijk starten om 10 uur aangezien we rekening moeten houden met een speelduur van een uur of 12. Koffie en thee verkrijgbaar, echter zelf lunch en drankjes meenemen. Tegen vergoeding kunnen we rond etenstijd chinees of pizza regelen, ook is er een winkelcentrum in de buurt.

Geef je op via een reply op het topic op het forum of via een email naar info (at) spelgroepphoenix.nl en reserveer je plek voor deze unieke spelervaring! Toegang €2,- , donateurs van Phoenix gratis. Het lijkt ons leuk als we ditmaal wel de maximale 18 spelers gaan halen!

Tot zaterdag 9 juli!

Bij een spel horen goed geschreven Nederlandse spelregels. Maar wie maakt die eigenlijk? Omdat de meeste spellen door niet-Nederlandse uitgevers worden uitgegeven zijn de spelregels vaak in het Engels of Duits. Nederlandse uitgevers zorgen altijd voor een Nederlandse set spelregels. Echter het zal je ongetwijfeld wel eens opgevallen zijn dat niet alle Nederlandse spelregels even makkelijk leesbaar zijn. Gelukkig heeft Spelgroep Phoenix een aantal vertalers binnen de gelederen die Nederlandse uitgevers graag willen helpen met een goede vertaling van een Engels of Duits regelwerk.

Onze actieve vertalers zijn Brigitte, Tamara en Rob. Samen tekenden zij recentelijk voor de vertaling van de volgende spellen:

- Terra Mystica inclusief de uitbreiding (vertaald door Tamara)
- Rococo (vertaald door Brigitte)
- Istanbul (vertaald door Rob)

Tamara coördineert de vertalingen en het is haar meermaals ter ore gekomen dat spelregels die door iemand van Phoenix zijn vertaald goed worden gewaardeerd onder de Nederlandse spellenspelers.

Voor speluitgevers
Ben (of ken) jij een speluitgever die een buitenlands spel in Nederland wil uitbrengen en heb je hiervoor goed vertaalde spelregels nodig dan ben je bij Spelgroep Phoenix aan het juiste adres. Neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
In ruil voor het vertaalwerk vragen wij 3 exemplaren van het vertaalde spel. 1 exemplaar is voor de vertaler. De 2 andere exemplaren gaan naar de spellocaties in Leiden en Capelle, waardoor de Nederlandse uitgave meteen te spelen zal zijn op spelavonden en speldagen van Spelgroep Phoenix.

Meehelpen
Lijkt het je leuk om ook eens een vertaling te maken. Laat dit dan via een speciaal emailadres aan Tamara weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . LET OP: Het vertalen van een spel is een secuur klusje en er gaat stiekem best wat vrije tijd in zitten.

10.png